Zinema Filmavond

Wanneer

Vrijdag, 30 November 2018 19:15- Download als een iCal bestand

Honderd minuten beeld zegt meer dan honderdduizend woorden...

Het kan zomaar gebeuren dat je in een oogwenk in een radicaal andere situatie geraakt. Met alle gevolgen van dien. Dit najaar brengt ZINema een serie over

 

Als alles plotseling anders is...

 

... wat doet dat met je, hoe reageer je? Hoe reageren anderen daar dan weer op? Hoe belangrijk is dat voor je? Hoe kijk je dan aan tegen je leven?

 

Zin om mee te doen? Kom naar de Ark, Aakstraat 60. Zaal open 19.15; aanvang 19.30.

 

Informatie over de zinema filmavonden is te vinden op the zinema-pagina op deze website.

 

28 september: The square (2017)

Christian is een gescheiden, maar toegewijde vader en een idealist met grote burgerzin en maatschappelijke betrokkenheid. En hij ook nog de curator van een museum voor eigentijdse kunst in Stockholm. In die functie ontwikkelt hij een installatie, een plek in het museum die de mensen meer gericht op de ander moet maken. Het wodt een ware hype, en dan volgen de gebeurtenissen elkaar snel op. Wat doet dat met Christian – lukt het hem trouw te blijven aan zijn idealen en leefwijze?

26 oktober: Yi Yi (2000)

Nien-Jen heeft een elektronicabedrijf, een vrouw, een schoonmoeder, een bijna-volwasen dochter en een zoon van acht. Daar is hij zo druk mee, dat hij geen gelegenheid heeft om stil te staan bij de vraag of hij gelukkig is. En dan, op een dag, staat hij zomaar oog in oog met een oude liefde die hij al bijna vergeten was. En dan dringen plotseling wél al die vragen over wat hij van zijn leven vindt zich aan hem op. Is hij wel gelukkig? Hoe zou dat zijn geweest als...? Of had dat uiteindelijk niet uitgemaakt?

30 november: The circle (2017)

Mae vindt via een vriendin een baantje in een ICT bedrijf, en blijkt een snel rijzende ster op het gebied van de sociale media. Op een dag leert ze een nieuwe vindig kennen, die allerlei informatie over iemand bijeen brengt. Na en dramatische gebeurtenis besluit ze mee te doen aan de experimentele toepassing, en vanaf dat moment deelt ze haar hele leven permanent met de hele wereld. Maar niet alleen haar leven natuurlijk, want ze leeft met anderen. Wat doet dat met haar, met anderen, met relaties, met wereldbeelden? 

Waar

De Ark, Aakstraat 60
   
primi sui motori con e-max.it
Onze nieuwsbrief >