De Ark is een van de Protestantse Kerken van Amsterdam Midden Noord.
Hieronder vindt u informatie over aanstaande activiteiten. Op elke pagina staat de agenda aan de rechterkant, onder een korte inspiratietekst. Algemene informatie over de kerkdiensten, het aanbod en de activiteiten van De Ark is te vinden onder de desbetreffende menu's.

40-dagentijd

8, 15 en 22 maart, in het tweede deel van de 40-dagentijd worden, samen met de Bethelkerk en de Nieuwendammerkerk 3 vespervieringen houden, korte vieringen met muziek, teksten en stilte. Lees verder...

Pasen in Amsterdam

De website pasen020.nl biedt informatie over Pasen in Amsterdam: van palmpaasstokken maken voor kinderen tot het luisteren naar passiemuziek en het zoeken van een passende paasviering. In de stille week biedt de site een kalender met elke dag een tekst om bij stil te staan.

De goede week en pasen in de Ark

In de goede week, die uitloopt in Pasen, zijn er verschillende diensten in de Ark:

Zondag 25 maart - Palmpasen

29 maart - Witte donderdag (19.30u): Op deze dag begint weer de doorlopende viering van de goede week. We vieren het Heilig Avond- maal, ds Wilken Veen is onze voorganger en er is bijzondere muzikale medewerking door Annika Trentepohl, blokfluit, en Alfons Cox, zang.

30 maart - Goede vrijdag (19.30u): Tweede van de 3 bij elkaar behorende vieringen in de goede week. We lezen het lijdensverhaal, de paaskaars wordt gedoofd en Ingrid Groothuis levert een bijzondere muzikale bijdrage met haar dwarsfluit.

31 maart - Paasnachtviering (21.00u): Het feestelijke liturgische hoogtepunt in het jaar. O.a.: de brandende Paaskaars wordt binnenge- bracht, we gedenken onze doop en we vieren het heilig Avondmaal. En er is bijzondere muzikale medewerking door Dieuwke Kloppenburg, trompet!

1 april - Paasmorgenviering: Feestelijke Paasmorgendienst. We vieren de opstanding van Jezus Christus en het nieuwe begin ons gegeven. Anneke Wouters verleent met haar dwarsfluit bijzondere muzikale medewerking.

Oecumenisch Leerhuis Noord over Het Onze Vader

Het Oecumenisch Leerhuis Noord organiseert in april en mei op drie maandagen een leerhuis over 'Gebed: Het Onze Vader'. Lees meer ...

primi sui motori con e-max.it
Onze nieuwsbrief >