Zinema Filmavond

Wanneer

Vrijdag, 24 November 2017 19:15- Download als een iCal bestand

Vervreemding is een proces waarbij mensen zich niet meer eigen voelen omdat men het idee heeft geen invloed te kunnen uitoefenen op de ontwikkelingen in hun leven, hun relaties en in de maatschappij. Welke keuzes maken zij? Hebben zij wel een keuze?  Dit najaar brengt Zinema 3 films onder het thema: Vervreemding.

Zin om mee te doen? Kom naar de Ark, Aakstraat 60. Zaal open 19.15; aanvang 19.30. Na afloop praten we na met een drankje en een hapje.


Informatie over de zinema filmavonden is te vinden op the zinema-pagina op deze website.

 

29 september: Lilting (2014)
Regie Hong Khaou - 86 min

Het verhaal gaat over een oude Cambodjaans-Chi- nese vrouw die na het overlijden van haar man naar Engeland emigreert. In dat vreemde land klampt ze zich vast aan haar enige zoon. Wanneer ook hij sterft ontmoet zij de vriend van haar zoon. Maar zul- len zij elkaar in hun verdriet begrijpen? Daar is meer dan een tolk voor nodig. Een prachtige debuutfilm van regisseur Hong Khaou over vervreemding en toenadering tussen twee generaties.

 De Rouwclown

Vooraf aan de hoofdfilm wordt de 5 min durende film de Rouwclown vertoont. De film is door studenten van de filmacade- mie in april in de Ark opgenomen.
Zij leiden de film met het filmproces in.

 

27 oktober: I, Daniël Blake (2016)
Regie: Ken Loach - 97 min

Het verhaal draait om Daniel Blake, 59, die voornamelijk heeft gewerkt als timmerman in het noordoosten van Engeland. Nu heeft hij voor het eerst in zijn leven de hulp van de overheid nodig, omdat hij ziek is. Hij komt in contact met alleenstaande moeder Katie en haar twee jonge kinderen. Daniel en Katie bevinden zich allebei in een niemandsland en zitten verstrikt in de bureaucratie van het huidige Groot-Brittannië.

24 november : Amelie (2001)
Regie: Jean-Pierre Jeunet - 122 min

Amélie heeft een ongelukkige jeugd. Ze raakt haar moeder al vroeg kwijt en besluit bij haar vader te blijven tot ze oud genoeg is. Als het zover is neemt ze haar eigen appartement en gaat in een nabij gelegen café werken. Op een dag vindt ze een sigarendoosje met spulletjes van een jongetje die het doosje zo'n 20 jaar geleden heeft verstopt. Ze probeert de eigenaar op te sporen en maakt met zichzelf de afspraak dat indien de reactie van de eige- naar een gelukkige is, dan zal ze zich de rest van haar leven inspannen voor het geluk van anderen. Dit wordt haar lot, zogezegd!

Waar

De Ark, Aakstraat 60
   
primi sui motori con e-max.it
Onze nieuwsbrief >